dimecres, 22 de febrer del 2012

CLAUSTROFÒBIA



L’home no s’ho acabava de creure, volia sortir del coctxe, i per molt que empenyía, i empenyía, no s’obríe cap porta. L’hi entrà una suor freda que encara el feie anar mes depresa en dierecció al desesper, directament a l’abismse. Els demés cotxes, que eren com ell en un embús de trafic, s’el miraven indiferents. Les senyores, molt ben engalanades i posades, dins dels seus autos, semblaven no saver ni sospitar rès d’aquell home atrapat i que es debatía entre la vida i la mort, El temps passave, i la cúa dels cotxes ere llarga, y ningú es movíe, i la gent anaven contemplant sense pestanyejar, l’angoixa del home atrapat i mitg ofegat!
Ara,per fi, aquell home ja havie desaparegut de la seva vista, i ell tampoc podrie veure ningú. El baf del seu propi respirar, no deixaive veure rès d’afora. I aixó l’aturdía mes i mes, cada cop. Ni podía cridar, ni veuría ningú per demanar ajud.
O senzillament obrir-l'hi la porta des de fora, o intentar-ho. La por es va fer la mestressa de la situació, i entre ella els nervis de l’home. que com mes passava el temps, es veie mes asfixiat. Volie respirar, peró, no trobave l’aire enlloc.

Sí, si aixó mateix, una miqueta d’aire, una ampolla d’oxigen... Prove de posar la cara als pedals del accelerador o del frè, que allà, pensà, entre els dos pedals, hi trobaria un brí d’aire. Una escletxa minsa per ón s’hi colés una espurna d’aire, ni que fos viciat. Peró res... Es trobava desvalgut, i lluitava contra tots els elements, i contra la seva propia força. però aquesta també l’anave abandonant. No podia pensar.. no podía lluitar, contra res ni contra ningu. Estave perdut, es sentíe sol al món. Abandonat a la seva sort, no quedave rès, ni rès ere important.

Tancà els ulls; volie descansar, Si si, descansar. Al moment va adonar-se de que ho conseguiría. De sopte, ere en una una platja deserta, que mai havíe vist, que sempre somiave amb ella, sense pensar que seria tan important, per la seva felicitat, el goig suprem, que començave a tocar amb la punta dels dits.

12 comentaris:

Isabel Martínez Barquero ha dit...

Los atascos son un mal de nuestros días. Los nervios se ponen a prueba en ellos y sí, quizá lo mejor es suponer que nos hallamos en medio de una playa desierta, toda para nosotros, pura serenidad imaginativa que nos calme.
Un abrazo bien fuerte, querida Monserrat.

Montserrat Sala ha dit...

Que bien que lees el catalán. Quizas si te ha pasado por alto que el individuo del relato, piensa en su playa particular y privada, porque ya ha traspasado,y despierta allí.

Un poco absurdo,no crees? esto es un ejercicio de mi clase de escritiura, había que invetarse una situación límite, y ha salido esto. Gracias por entrar a comentar, Isabel. Un beso.

Pluvisca ha dit...

Si es clautofóbico dificilmente podrá relajarse sin ayuda el pobrecillo...pero es hermoso imaginar que se libra y siente que está en una playa tranquila...¿tal vez ha muerto?

Muy buen relato Montse

Petons

Montserrat Sala ha dit...

Si; sí Pluvisca, esto, es lo que le ha pasado.Representa qeu se ha ido de este mundo y ya ve el paraiso.
Muy amable de entrar a comentar.

Por cierto ¿como se llama tu blog?

Encarna Gómez ha dit...

M'ha fet recordar aquell curt de "La cabina", ha, ha. Què malament ho vaig passar! En certs moments, em sentia dins l'ànima d'aquell pobre López Vázquez. La diferència és que aquell tenia un final molt tràgic. Esperem que l'angoixa per la que estem passant tots en aquests moments tingui un final com la teva història i no com el de "La cabina". Petonets!

Montserrat Sala ha dit...

Hola Encarna. Doncs despres de crear un ambient pròu angoixant, el pobre home del cotxe, es trove a l'atre món. No se si no ho he expressat massa bé, o poc entenedor.

Moltes gracies Encarna per passar´te. Molt petons pel quatre.

José Vte. ha dit...

Un relato muy angustioso Montserrat, muchos hemos pasado por situaciones como la que cuentas. Estar atrapado en mitad de un atasco con temperaturas axfisiantes. Afortunadamente nuestra playa se encuentra en la Malvarrosa o en Cullera y no en un lugar muy, muy lejano.

Muy bien Montserrat

Un abrazo

Montserrat Sala ha dit...

Gracias por tu amable comentario, Jose Vicente. No sabes las ganas que tengo de saludarte amigo. Venir desde Valencia, tiene su aquel. Pero lo vamos a pasar genial, estoy segura.
Un abrazo.

Encarni ha dit...

He sentido un agobio al leer el relato... que me daban ganas de salir corriendo, así que he venido hasta aquí para contartelo. Jeje.


Ha medida que iba leyendo,, me iba angustiando un poco más, un poco más, y he tenido que ir a la playa también, eso es infalible, lo sé por experiencia.

Un beso primaveral.

Montserrat Sala ha dit...

Menos mal que me has encotrado! Imagínate pasar todo el fin de semana con esta terrible angustia!!!

Besos gordos, y muchos. Hoy me siento espléndida. Ea!

Pluvisca ha dit...

Mi blog se llama "la vida es una ópera bufa" y el de imágenes se llama "Gozar con la mirada"

Montserrat Sala ha dit...

Gracias por la informacion. Tomo nota. Un abrazo